Lämna en kommentar

3-åringen

Första halvåret


Målsättningen är att  visa hästen vid 3-årstestet och/eller premiering och att inridning av Connemara påbörjas.
Det kan ta tid för en 3-åring att hitta balansen och kunna röra sig med tillräcklig framåtbjudning, därför fortsätter vi rida ute i skogen och bara kortare stunder i ridhus/ridbana.

Löshoppning tränas fram till treårstestet. Märker vi att t ex en stor häst har svårt för att klara löshoppningen eller inte är mogen på annat sätt, så struntar vi i testet. Ponnierna visas ibland enbart på premiering.
Under sommaren går 3-åringen på bete tillsammans med de övriga hästarna.


Andra halvåret


Målsättningen för halvbloden är att kunna hoppa enklare typhinder på bana och i terräng med ryttare. För Connemara sker detta ett år senare. Målsättningen med russen är att de ska vara inkörda.
Nu startar ridningen på riktigt men begränsas till 3- 4 dagar i veckan. Olika hästar har olika framåtbjudning och mognad varför arbetet och formen anpassas individuellt.  De flesta unghästar har svårt med framåtbjudningen inomhus varför vi bara rider korta pass där. Den största delen av ridningen sker ute i terräng.

Inhoppningen under ryttare påbörjas och sker inledningsvis mest i trav på olika typer av hinder. När bjudning och balans tillåter hoppar vi även i galopp men fortfarande bara upp till ca 60 cm. Markbommar och arbete över cavaletti sker i den takt som hästen klarar av.

Qaprilli, Lectra och Kingstone

julian-2016-april

Julian

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: